ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/03/2020

РАСВИЈЕТЉЕНА КРАЂА 80.000 КМ ИЗ ВОЗИЛА "ЕЛЕКТРОПРИВРЕДЕ БиХ"

 

ТУЗЛА, 19. МАРТА /СРНА/ - Против три лица из Тузле чији су иницијали Ј.И. /31/, Н.Н. /29/ и Н.Ш. /31/ поднесен је извјештај тузланском Кантоналном тужилаштву због сумње да су на локалном путу у тузланском насељу Орашје пресрела возило "Електропривреде БиХ" и отуђила више од 80.000 КМ, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Тузланског кантона.

 

Припадници Управе полиције МУП-а Тузланског кантона су након вишемјесечних оперативних активности на расвјетљавању разбојништва, почињеног на штету "Електропривреде БиХ" у августу 2019. године, дошли до сазнања и материјалних доказа која указују да се у везу са наведеним кривичним дјелом могу довести ова лица.

Ријеч је о кривичном дјелу које се догодило 14. августа 2019. године у којем су два маскирана лица на локалном путу у насељу Орашје, град Тузла, пресрела возило које је превозило новац "Електропривреде БиХ" и отуђила више од 80.000 КМ.

Лице Ј.И. се сумњичи да је починило кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела у стицају са кривичним дјелима проневјера у служби и лажно пријављивање, док су лица Н.Н. и Н.Ш. починила кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела, у стицају са кривичним дјелима проневјера у служби, а у вези са кривичним дјелом помагање.

У службеним просторијама Управе полиције МУП-а Тузланског кантона извршена је криминалистичка обрада над Ј.И, док се Н.Н. и Н.Ш. налазе на издржавању затворске казне по основу почињења других кривичних дјела.