ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/03/2020

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ГРАНИЧНОМ ПОЛИЦАЈЦУ ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА ПРИМАЊА ДАРА

 

САРАЈЕВО, 19. МАРТА /СРНА/ - Тужилаштво БиХ предложило је Суду БиХ одређивање притвора граничном полицајцу Раји Кикићу, осумњиченом за примање дара или других облика користи.

 

Притвор је предложен јер је осумњичени својим поступком озбиљно угрозио здравље грађана БиХ, пуштајући три лица која долазе из Аустрије, као једне од земаља са интензивном трансмисијом вируса корона, без упућивања на било какав санитарни или здравствени преглед и без важећих путних исправа.

Осумњичени је под истрагом да је тражио и добио дар, како би супротно законским одредбама и мимо предвиђених здравствених и санитарних процедура, на граничном прелазу Брчко, пустио у БиХ троје путника који су дошли из Хрватске, а претходно су били и у другим земљама.

С обзиром да се радило о млађим лицима са интензивним друштвеним контактима и кретањем, наведеним поступком осумњичени је проузроковао велику опасност по здравље и животе грађана БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Лица која су пропуштена у БиХ пронађена су и над њима је спроведен поступак у складу за уведеним мјерама и одредбама о самоизолацији.

Притвор за осумњиченог је предложен јер је његов поступак проузроковао узнемирење и страх јавности и грађана због могућих посљедица почињеног кривичног дјела.

Приједлог за одређивање притвора упућен је Суду БиХ.