ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика19/03/2020

МИЋИЋ: ПОЛИТИЧКЕ АКТИВНОСТИ У ДРУГОМ ПЛАНУ

 

БИЈЕЉИНА, 19. МАРTА /СРНА/ - Мићо Мићић, досадашњи предсједник Градског одбора СДС-а Бијељина, који је искључен из странке, изјавио је данас да ради на оснивању нове странке, али да су тренутно све политичке активности стављене у други план, јер је сада важно спречавање појаве вируса корона.

 

На питање новинара да ли је тачно да је странка формирана, односно већ регистрована у суду, Мићић је рекао да се на томе ради, али да није још све завршено.

"Постоје сада прече ствари. Истина је да ми радимо на двије-три ствари паралелно - и око мог статуса у СДС-у, и око тога у ком правцу ћемо дјеловати ако странка не прихвати моју жалбу, а исто тако и споразум са СНСД-ом, прије свега, са господином /лидером СНСД-а Милорадом/ Додиком око пројеката који су битни за град Бијељину", рекао је Мићић.

Он је напоменуо да све што се с тим у вези ради је везано за економске послове, односно пројекте у граду Бијељина.

Мићић је рекао да ће за данас планирани састанак са лидером СНСД-а Милорадом Додиком, бити одгођен.

"У разговору који је ових дана, а и јутрос обављен с њим /Додиком/, сагласни смо да он, као српски члан Предсједништва БиХ, а и ми овдје, сада имамо пречих послова. Tе ствари ћемо оставити за наредну недјељу или када се мало смири ситуација у вези са вирусом корона", рекао је Мићић новинарима.

Он је нагласио да сви претходни политички договори остају на снази.

Мићић, који је градоначелник Бијељине, нагласио је да су сада најпречи очување здравља становништва и спречавање ширења вируса корона, а послије тога пројекти важни за Семберију и њену изградњу.

Предсједништво СДС-а одбацило је 3. марта споразум који је Мићић потписао са Додиком, а према којем би Мићић на предстојећим локалним изборима био кандидат за градоначелника Бијељине широке коалиције коју подржава и СНСД.

Након тога, Предсједништво СДС-а је распустило бијељински Извршни Градски одбор СДС-а, те из странке искључило Мићића, који је најавио да ће се жалити на одлуку врха странке о његовом искључењу.