ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/03/2020

ОКОЛИЋ: ПРАТИМО СТАЊЕ НА ПОДРУЧЈУ ДРВАРА И У ПРИПРАВНОСТИ СМО

 

САРАЈЕВО, 19. МАРТА /СРНА/ - Замјеник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић рекао је Срни да је хеликоптерска јединица данас гасила пожар на подручју Дрвара и да се прати стање на терену, те да ће и даље учествовати на гашењу док пожар не буде стављен под контролу.

 

"Наш хеликоптер је тамо од јутрос дјеловао и стање се још прати. Уколико буде било потребе за неким новим ангажовањем, ми ћемо бити на располагању, а уколико не буде било потребе онда ћемо бити у приправности", истакао је Околић.

Он је претходно рекао да су Оружане снаге предузеле мјере и радње да пруже помоћ у гашењу пожара на локацији Јадовник, гдје се налазе резервоари за снабдијевање Дрвара водом за пиће.

Околић је појаснио да су надлежни из Дрвара упутили захтјев за помоћ Оружаних снага за гашење пожара хеликоптером јер је ријеч о неприступачном терену за гашење другим средствима, те да је пожар захватио минирано подручје.

Околић је навео да су у Дрвару у протекла два дана покушавали да угасе пожар, али је ватра измакла контроли и прешла у минирано подручје.