ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/03/2020

НАДЛЕЖНИ ДА ЗАШТИТЕ ПОРОДИЦУ КУНОВАЦ У БУГОЈНУ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 20. МАРТА /СРНА/ - Одбор за заштиту права Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/ саопштио је да подржава борбу Саве Куновца и његове породице у Бугојну да заштите своје имовинско право које је угрожено од комшија друге националности, те позива надлежне да ријеше овај случај.

 

У саопштењу, које је потписао предсједник Одбора Ђорђе Радановић, наведено је да Министарство унутрашњих послова Средњобосанског кантона и надлежно тужилаштво треба да унесу нову енергију у рјешавање оваквих случајева јер је ријеч о старијим лицима повратницима, који су посебно заштићени Анексом седам Дејтонског споразума.

Из Одбора напомињу да кантонални МУП није провео све законске прописе у овом случају, те да није поднесен извјештај надлежном тужилаштву на даље поступање.

Српски повратник у насеље Копчић код Бугојна Саво Куновац /78/ и његова супруга Роса /74/ већ дуже вријеме изложени су бруталним физичким и вербалним нападима које проводи и организује њихов комшија Џевад Билановић са члановима своје породице и својим радницима.