ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/03/2020

ДОДИК: БОРА СТАНКОВИЋ ЈЕ ЛЕГЕНДА И УВИЈЕК ЋЕ БИТИ СА НАМА

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 20. МАРТА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је саучешће породици дугогодишњег функционера ФИБА и легендарног кошаркаша Борислава Станковића, нагласивши да је његов одлазак - одлазак великог човјека, спортисте и радника.

 

Наводећи да га је веома погодила смрт Боре Станковића, Додик је нагласио да је његова смрт велики губитак не само за његову породицу, већ за све његове пријатеље и познанике, као и за љубитеље кошарке.

"Бора Станковић је дао велики допринос развоју кошарке у бившој Југославији. То је била његова велика љубав и за њу је дао све", истакао је Додик.

Упутивши изразе најдубљег саучешћа породици Станковић, Додик је нагласио да је свијет напустио велики човјек и спортиста, али оно што је утјешно у овим тренуцима јесте да легенде никада не одлазе и да остају заувијек ту са нама.

Дугогодишњи функционер ФИБА и легендарни кошаркаш Бора Станковић преминуо је данас у Београду у 95. години.

Станковић је један од оснивача Кошаркашког клуба "Црвена звезда", репрезентативац Југославије и човјек који је постигао први кош у историји свјетских првенстава.