ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика20/03/2020

ПРЕДСЈЕДНИШТВО НИЈЕ ПРИХВАТИЛО СПОРАЗУМ БИЈЕЉИНСКОГ ОДБОРА ПДП-а СА СНСД-ом

 

БАЊАЛУКА, 20. МАРТА /СРНА/ - Предсједништво ПДП-а није прихватило предизборни коалициони споразум који су у Бијељини потписали предсједници градских одбора ПДП-а и СНСД-а, саопштено је из ПДП-а.

 

Градском одбору ПДП-а Бијељина дато је задужење да спроведе ову одлуку Предсједништва.

"Усвојен је закључак којим се предлаже Главном одбору ПДП-а да одлучи да неће бити предизборних коалиција са СНСД-ом, осим у изузетним случајевима као што је Сребреница за које ће бити усвојене посебне одлуке", наводи се у саопштењу.

Предсједништво ПДП-а оцијенило је да је због новонастале ситуације у вези са ширењем вируса корона најважније да грађани Српске у потпуности поштују препоруке струке и надлежних институција.

Из ПДП-а су позвали своје чланове и симпатизере да не забораве на најстарије и здравствено и социјално угрожене грађане и да им помогну у свему што им је потребно, посебно поштујући безбједносна правила надлежних институција.

"Вирусом корона су подједнако угрожени здравље грађана и привреда. Здравствени систем неће бити успјешан без привреде која омогућава финансирање здравственог система. Будући да привреда Српске већ трпи тешке посљедице, сматрамо да је под хитно потребно донијети мјере које ће помоћи њеној ревитализацији", наведено је у саопштењу.