ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво21/03/2020

ОДМАХ ДЕБЛОКИРАТИ ОПРЕМУ ЗА ХИТАН СМЈЕШТАЈ 1.000 МИГРАНАТА

 

САРАЈЕВО, 21. МАРТА /СРНА/ - Координационо тијело БиХ за заштиту и спасавање и Министарство безбједности у Савјету министара тражи да директор Управе за индиректно опорезивање /УИО/ Миро Џакула одмах деблокира средства и опрему Међународне организације ИОМ да би се хитно формирало карантинско насеље за 1.000 миграната.

 

На тај начин би се и преостали мигранти склонили са сарајевских улица, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

Служба за послове са странцима БиХ упознала је Министарство безбједности у Савјету министара да су им дежурни цариници у Сарајеву саопштили како ће робу која чека царинити тек први радни дан, односно у понедјељак.

Министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић, као предсједник Координационог тијела, тражи од свих државних службеника да забораве викенде и слободне дане јер је ријеч о минутама важним за јавно здравље.

"Министарство безбједности користиће јавност као највећег савезника да би престала ситуација у коју смо доведени да први човјек Министарства и Координационог тијела БиХ мора лично да зове да би поједине институције имале одговоран однос према пандемији", наведено је у саопштењу.

Истакнуто је да ће Координационо тијело због овога тражити од директора УИО Мире Џакуле да испита ситуацију, нареди пуно функционисање царине и викендом, јер цариници морају да раде и у дане викенда због новонастале ситуације.