ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника21/03/2020

УГАШЕНА ЧЕТИРИ ПОЖАРА

 

МИЛИЋИ, 21. МАРТА /СРНА/ - Ватрогасци из Милића у протекла 24 часа угасили су четири шумска пожара, изјавио је вечерас Срни дежурни ватрогасац Горан Ђурић.

 

Ђурић је објаснио да је ватра захватила више десетина дунума шумског терена, да је горјело ниско растиње, али запријетила је и приватним посједима, воћњацима и кућама.

"Радило се о сезонском паљењу корова, које мјештани практикују у овом периоду приликом припреме ораница за сјетву. Нама су се јавили тек када је ватра, због јаког вјетра, узела маха па су се уплашили за имовину. Све пожаре смо брзо и ефикасно угасили", истакао је Ђурић.

Он је рекао да је први пожар регистрован јутрос око 10.00 часова у рејону села Роваши, засеок Градина, гдје је била на удару кућа власника имања, у 10.30 часова горјело је у рејону насеља Шошари, а ватра је запријетила и кућама, док су у 13.00 часова ватрогасци интервенисали у мјесту Градина.

Интервенција је била и у 14.30 часова на Милића Брду, гдје су били угрожени воћњаци.

Интервенисале су двије ватрогасне екипе Територијалне ватрогасне јединице Милићи, са два возила.

Милићки втрогасци апеловали су да мјештани у сеоским подручјима буду опрезни приликом прољећних радова на ораницама да се овако нешто не би догађало и да би се избјегле теже посљедице.

Они су напоменули да њихова обавеза у овим кризним временима да учествују и у свакодневним акцијама дезинфекције терена и заштите становништва од заразе и ширења вируса корона.