ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника22/03/2020

РОИЋ: ДИЈЕТЕ ВЕОМА, ВЕОМА КРИТИЧНО

 

ЗАГРЕБ, 22. МАРТА /СРНА/ - Петнаестогодишње дијете из Загреба, за које је јављено да је погинуло у јутрошњем земљотресу, налази се у веома критичном стању, рекао је директор Дјечије болнице Горан Роић.

 

"Дијете је веома, веома критично, али још радимо дање мјере и предузимамо све што можемо", рекао је Роић за Н1.

Хрватски медији јутрос су пренијели да им је у Заводу за хитну медицину града Загреба потврђено да је дијете погинуло.

Дијете је пронађено у Ђорђићевој улици гдје је дошло до урушавања зграде.

Из Цивилне заштите су навели да у земљотресу има повријеђених лица, али да је ријеч о лакшим повредама.

"Повријеђених има, тачну бројку још не знамо. Према информацијама које добијамо у Центру 112, повреде су лакше и није ријеч о великом броју људи", изјавио је директор Цивилне заштите Дамир Tрутон.

У Аџијиној улици урушен је објект, а неколико је људи остало унутра. "Снаге су на терену и покушавају их извући", рекао је Трут.

Гасоводна мрежа, како је саопштено из Градског гасовода, је након земљотреса стабилно, али је грађанима савјетовано да затворе главни вентил ако осјете мирис гаса у својим зградама.

Геофизички одсјек Природно-математичког факултета у Загребу на "Фејсбук" страници је упозорио грађане да се припреме на слабије, али бројне потресе и то не само данас већ и у сљедећим седмицама.

"Можемо очекивати накнадне слабије потресе. Постоји вјероватноћа за јачи потрес, али је веома мала", наводе се на тој страници.

Грађанима је упућен позив да остану прибрани и да не паниче, али и да буду свјесни да слиједи појачана сеизмичка активност у сљедећим седмицама, можда мјесецима.

Замљотрес се осјетио у цијелом реагиону, као и у БиХ, а многе Бањалучане је и пробудио, преносе медији.