ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво23/03/2020

ВАСИЉКОВИЋ: БОРИЋУ СЕ ЗА УТАМНИЧЕНЕ СРБЕ

 

БЕОГРАД, 23. МАРТА /СРНА/ - Драган Васиљковић познатији као Капетан Драган, који би из казамата у Лепоглави требало да изађе 28. марта, рекао је да по хрватским затворима већ годинама труну часне српске патриоте и да им је обећао да ће затражити мандат у Скупштини Србије да би био њихов глас.

 

Васиљковић је истакао је Србима који тамо тамнују обећао да ће затражити мандат да "ни један невини Србин никада више не буде заборављен као што је он био".

Он је истакао да се исти усташки рецепт који се примјењује против Срба у Хрватској преноси на Косово и на Црну Гору, а сигуран је да би се и у БиХ примјењивао да нема српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

"Прогон Срба у Хрватској је извор зла. Косово и Црна Гора су последице", рекао је Васиљковић у писму које је упутио "Вечерњим новостима".

Васиљковић је рекао да по хрватским затворима већ годинама труну часне српске патриоте "гријехом рођења".

"Лоцирао сам 63 случаја против Срба који се и површном провером могу сврстати у категорију `греха рођењем` или дискриминаторског и драконског кажњавања само зато јер су Срби", рекао је Васиљковић.

Капетан Драган је додао да је он доказ дискриминације.

"У историји Лепоглаве никада ниједан, па ни најгори ратни злочинац хрватске националности, укључујући усташког војног викара Степинца није остао у затвору дуже од две трећине казне. Ја Србин задржан сам до последњег дана. Сто одсто казне, и то последњих десет месеци у незаконитој изолацији", указао је Васиљковић.