ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет24/03/2020

ПРОВИНЦИЈА ХУБЕЈ УБЛАЖАВА РЕСТРИКЦИЈЕ

 

ПЕКИНГ, 24. МАРТА /СРНА-Ројтерс/ - Кинеска провинција Хубеј, oдакле је кренула пандемија вируса корона, укиниће ограничење за напуштање овог региона пошто епидемија попушта у овој области, али ће остали региони пооштрити мјере пошто се удвостручио број случајева заразе из иностранства.

 

Здравствена комисија Хубеја објавила је да ће од 25. марта укинути забрану изласка из овог региона, под условом да људи имају потврду од љекара да су здрави.

У главном граду Вухан, гдје се вирус појавио и који је у потпуној блокади од 23. јануара, рестрикције на путовања биће укинуте 8. априла.

У овом тренутку у порасту је ризик од инфекција које стижу из иностранства, због чега су уведене строже мјере у великим градовима попут Пекинга.

Кина је забиљежила 78 нових случајева заразе, објавила је Здравствена комисија, што је четири пута више него у недјељу, 22. марта. У 74 случаја ријеч је о инфекцијама које су стигле из иностранства. Јуче је оваквих случајева било 39.

Највише је погођен главни град Пекинг са 31 случајем, а слиједи јужна провинција Гуангдонг са 14 и финансијски центар Шангај са девет.

У само четири случаја ријеч је о локалној трансмисији вируса. Једна се догодила у Вухану, гдје пет дана није било нових случајева заразе.

Становници Вухана ускоро ће моћи да оду из града уз здравствену потврду и добиће свој кју-aр /QR/ код са којим ће бити повезан њихов здравствени статус.