ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима24/03/2020

ПУТЕВИ ПРОХОДНИ, СНИЈЕГ ОТЕЖАВА САОБРАЋАЈ

 

ЗВОРНИК, 24. МАРТА /СРНА/ - Сви магистрални и регионални путеви у регији Бирач су проходни, али се саобраћај одвија отежано, посебно на превојима Хан поглед и Црни врх, као и на дионицама пута Шековићи-Каштељ и Милићи-Скелани, саопштено је из предузећа "Зворникпутеви".

 

Екипе "Зворникпутева" су на терену и раде на рашчишћавању снијега и посипању коловоза.

На превоју Хан поглед температура ваздуха износи минус седам степени Целзијусових, а висина снијега око 30 центиметара, док на коловозу има угаженог снијега око три центиметра, без леда.

На регионалном путу Шековићи-Каштељ висина снијега је 20 центиметара, а на магистралном путу Зворник-Тузла, преко Црног врха, око 15 центиметара.

На дијелу регионалног пута од Милића до Скелана, на граници са Србијом, висина снијега износи и до 20 центиметара, док на појединим коловозима има угаженог снијега до два центиметра.

Из "Зворникпутева" подсјећају возаче да на пут не крећу без обавезне зимске опреме, као и на опрезну вожњу у усјецима, засјецима, упозоравајући да су на појединим дионицама могући одрони.

Пунктови овог предузећа за одржавање магистралних и регионалних путева у зимским условима налазе се на превоју Хан поглед, у Каракају и Братунцу.