ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија24/03/2020

ВЛАСНИК ХОТЕЛА "НАИС" НЕЋЕ ДОБИТИ ПОДРШКУ ДРЖАВЕ ЗБОГ ОТПУШТАЊА РАДНИКА

 

БЕОГРАД, 24. МАРTА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је да власник хотела "Наис", који се налази на ауто-путу Београд-Ниш, неће добити никакву подршку државе зато што је отпустио 60 одсто запослених.

 

"Како сазнајемо, хотел `Наис`, у власништву Ивице Тончева, отпустио је 60 одсто радника. То је његово право, али због тога неће имати апсолутно никакву подршку државе Србије", објављено је на "Инстаграм" профилу "будућностсрбијеав".

Вучић је поновио молбу послодавцима да чувау своје раднике.

И министар рада Србије Зоран Ђорђевић апеловао је да послодавци не отпуштају раднике док је на снази ванредно стање и најавио да ће бити објављена листа свих оних који су незаконито дали отказ запосленима.

Од увођења ванредног стања, инспекцији рада у Србији јављали су се запослени са жалбама да им послодавац пријети отказом или инсистира на споразумном раскиду радног односа, као и они којима престаје радни однос усљед истека уговора о раду на одређено вријеме.

Из Министарства подсјећају да је при организовању радног процеса, ради заштите безбједности и здравља запослених, у периоду ванредног стања послодавац дужан да поступа у складу са Актом о процјени ризика на радном мјесту у радној околини и да примјењује мјере за безбједан и здрав рад запослених.