ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво24/03/2020

ЗБОГ КРШЕЊА ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА САНКЦИОНИСАНО 20 ЛИЦА

 

ДОБОЈ, 24. МАРТА /СРНА/ - На подручју Полицијске управе Добој због кршења наредбе о ограниченом кретању од 20.00 до 5.00 часова санкционисано је 20, а упозорено 30 лица, рекао је начелник Сектора полиције Полицијске управе Добој Јовица Жигић.

 

Жигић је навео да је током прве ноћи полицијског часа у суботу, 21. марта, упозорено 30 лица, у недјељу је санкционисано 11 лица, а у понедјељак девет лица, и то осам због кретања у вријеме забране, а једно због непоштовања мјера самоизолације.

Он је на данашњој конференцији за новинаре рекао да је током фебруара на подручју ове управе евидентирано 55 саобраћајних незгода, што је смањење за 5,2 одсто у односу на исти период лани, у којима су два лица теже, а 26 лакше повријеђено.

Из саобраћаја су искључена 222 возача, што је за 47,8 одсто мање него у истом мјесецу прошле године.

"Због вожње под дејством алкохола искључено је 159 лица, два јер се нису хтјела подвргнути алкотесту, а осам због опијата", навео је Жигић.

Он је рекао да су евидентирана 64 случаја нарушавања јавног реда и мира, што је за 52,4 одсто више у односу на исти период прошле године.

"Због нарушавања јавног реда и мира ухапшено је пет лица", додао је Жигић.

У фебруару су евидентирана четири самоубистава која су починила мушкарци.

Начелник Одјељења за општи криминалитет Југослав Стевановић рекао је да је у фебруару евидентирано 94 кривичних дјела, што је повећање за 38,2 одсто у односу
на исти период прошле године, од којих је разријешено 73.

Најзаступљенија кривична дјела су против имовине, којих је било 57.

Стевановић је навео да је надлежном тужилаштву поднесено 75 извјештаја против 62 лица, од којих су 20 повратници у вршењу кривичних дјела.

Према његовим ријечима, евидентирано је пет "отуђења путничких возила", а четири су пронађена.

"Евидентирано је и разријешено пет кривичних дјела против живота и тијела, два кривична дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних средстава, док је у области злоупотребе дроге евидентирано 15 прекршаја и једно кривично дјело", навео је Стевановић.

Замјеник начелника Полицијске управе Добој Ненад Стевановић оцијенио је да је укупна безбједносна ситуација у фебруару била задовољавајућа.

Он је нагласио да су сви ресурси ангажовани на превенцији и сузбијању вируса корона.