ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет24/03/2020

ТРЕЋИ ДАН ОПАДА БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ И УМРЛИХ

 

ТРСТ, 24. МАРТА /СРНА/ - У Италији трећи дан узастопно опада број заражених и умрлих, промјена на боље је минимална, али ипак охрабрује.

 

Према ријечима епидемиолога, врхунац заразе у Италији био је постигнут 21. марта, али број заражених, хоспитализованих и умрлих је и даље висок.

Директор цивилне заштите Италије Анђело Борели изјавио је на конференцији за медије да карантин, који је уведен у цијелој држави прије двије седмице, почиње да даје позитивне резултате, а у наредних неколико часова очекују се и други позитивни ефекти.

Италијанска влада поново најављује још строже мјере у борби против епидемије, али и теже санкције за оне који их се не придржавају. За особе које се нађу на улицама без оправданог разлога предвиђена казна ће бити, умјесто досадашњих 200 евра, 3.000 евра, преноси Танјуг.

Tакође, влада најављују да ће се с циљем превенције и брзог откривања заражених мјерити температуру /као један од раних симпотома болести/ људима који чекају у реду пред супермеркатима.

Најављена је и могућност употребе дронова у откривању прекришилаца владиних мјера забране кретања, а у крајњем случају мобилних апликација.