ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија24/03/2020

КОНТАКТ СА СТРАНКАМА ПОШТОМ, МЕЈЛОМ, ТЕЛЕФОНОМ

 

САРАЈЕВО, 24. МАРТА /СРНА/ - Пореска управа Федерације БиХ /ФБиХ/ је, у складу са донесеним превентивним мјерама с циљем сузбијања ширења вируса корона и сходно закључку федералне Владе, обуставила и забранила физички контакт и рад са странкама, те забранила улазак у пословне просторије Управе.

 

"Tо смо учинили и због тога што је због боравка лица зараженог вирусом корона једна наша цијела испостава, односно сви њени запослени рјешењем послати у изолацију. Kомуникација са странкама ће се обављати искључиво поштом, мејлом, факсом и телефоном", навели су из Пореске управе ФБиХ.

С обзиром на новонасталу ситуацију пореске пријаве и обрасце грађани могу да достављају поште на адресе надлежних испостава Пореске управе ФбиХ, преносе федерални медији.

"У случају достављања пријаве и обрасца путем препоручене поште, сматраће се запримљеним у Пореској управи ФБиХ даном предавања на пошту. У случају достављања образаца мејлом скенираних или факсом, обвезници уплате доприноса су обавезни оригиналане примјерке доставити надлежној пореској испостави путем поште или лично по престанку ванредног стања", наведено је у саопштењу

Из Пореске управе ФБиХ напомињу да се ово упутство односи и на обвезнике уплате доприноса који су корисници електронског сервиса ове праве.

Пореска управа је позвала све своје раднике да један износ личне плате за март донирају и уплате у корист запослених у реалном сектору, односно њихових послодаваца на име уплате пореза оних послодаваца који нису одјавили раднике.

"Позивамо и све запослене који плату примају из буџета институција БиХ, ФБиХ, кантона и општина да то учине, јер је реални сектор стварни извор плата свих буџетских корисника", поручују из федералне Пореске управе.