ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво24/03/2020

ДОДИК: НИЈЕДАН ЗЛОЧИН СЕ НЕ МОЖЕ НАЗВАТИ "МИЛОСРЂЕМ" И "ПРАВДОМ"

 

БИЈЕЉИНА, 24. МАРТА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да се данас, 21. годину од злочиначког НАТО бомбардовања Србије, са великим пијететом треба сјетити свих жртава овог стравичног злочина почињеног у НАТО агресији на Србију, али и Републику Српску.

 

"Убијани су цивили и дјеца, недужни људи, кориштен осиромашени уранијум и рушена Србија и Република Српска. Све то су НАТО моћници прогласили, какве ли дрскости и срамоте, ароганције и цинизма, 'неопходним и легитимним', промовишући тако своју црну прагматику свакодневља", нагласио је Додик поводом 21 године од бомбардовања Србије.

Додик је констатовао да је остала велика и неизбрисива мрља на водећим земљама Запада због злочиначког плана НАТО савеза који је извршио агресију на земљу која је у свим свјетским ратовима била на правој страни историје, борећи се против зла и фашизма у свијету, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

"Било је то непотребно и нехумано. Српски народ то не може и неће ни опростити ни заборавити, јер је дубоко свјестан да се злочин не може називати 'милосрђем' и 'правдом', јер ране из тог бомбардовању и даље су свјеже, пеку и сувише су велике и дубоке", поручио је Додик.

Он је нагласио да гробови невиних српских жртава злочиначке НАТО агресије опомињу да никада не смијемо да опростимо и заборавимо, јер бомбардовање је било класични ратни злочин над српским народом а не никаква хуманост.

"НАТО агресија у свима нама како данас, 21 годину послије, тако и у будуће може да буди само неопростиво и тужно сјећање на дане кад су и Републици Српској и Србији нанесени тешки губици", закључио је српски члан Предсједништва БиХ.