ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет25/03/2020

БРОЈ ПРЕМИНУЛИХ ЈЕ МНОГО ВЕЋИ ОД ЗВАНИЧНИХ ПОДАТАКА

 

ПАРИЗ, 25. МАРТА /СРНА-Ројтерс/ - Број преминулих у Француској од вируса корона много је већи него што се свакодневно објављује јер су ту урачунати само преминули у болницама, рекао је данас предсједник Федерације француских болница Фредерик Валето.

 

Француска је јуче пријавила укупно 1.100 смртних случајева од вируса корона, што значи да је број повећан за преко десет пута у претходних 11 дана.

"Познати су нам само подаци који нам дају болнице. Повећање у званичним подацима већ је велико, али коначне бројке би, несумњиво, биле много веће уколико бисмо сакупили све информације о преминулим у старачким домовима и код кућа", рекао је Валето.

Званичник здравствене службе Жером Саломон изјавио је да ће власти ускоро бити у стању да прате број преминулих у старачким домовима.

Француски медији су раније јавили о више десетина преминулих у старачким домовима, те да је до 15 особа умрло у само једној институцији на истоку земље.

"Монд" је писао о 39 преминулих у старачким домовима у региону Ил де Франс око Париза, те да институције у приватном власништву нерадо објављују те податке.

У Француској, која је 17. марта објавила блокаду широм земље број новозаражених растао је у просјеку за 26 одсто дневно, али је јуче да стопа успорила на око 15 одсто.