ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана26/03/2020

О АКТИВНОСТИМА РАДНЕ ГРУПЕ ЗА РЕФОРМУ ПОРЕСКИХ И НЕПОРЕСКИХ ДАВАЊА

 

БАЊАЛУКА, 26. МАРТА /СРНА/ - Влада Републике Српске данас ће разматрати информацију о активностима Радне групе за реформу пореских и непореских давања и процедура приликом њихове уплате, са приједлогом препорука у вези са закључком Штаба за праћење стања у привреди.

 

Влада би требало да разматра и приједлоге рјешења о измјени Рјешења о именовању Кризног штаба за праћење епидемиолошке ситуације у Републици Српској усљед корона вируса, те о допуни Рјешења о именовању Кризног штаба за праћење штетних посљедица корона вируса на стање у привреди у Републици Српској.

Пред министрима ће бити и информација о молби привредног друштва "Орао" Бијељина за одгађање плаћања доспјелих пореских обавеза, најављено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Влада Српске требало би да разматра и приједлоге одлука о утврђивању услова за продужење периода на који је додијељена концесија за изградњу малих хидроелектрана "Јелеч" на ријеци Говзи, "Сућеска Р-С-1" и "Сућеска Р-С-2" на ријеци Сућесци.

Дневним редом је предвиђено и разматрање Приједлога одлуке о измјени Одлуке о одобравању финансирања пројеката у општини Босанско Грахово из донаторских средстава Владе Србије.

Предвиђено је и разматрање информације о извршеној анализи и процјени предложених спортских организација које потенцијално могу остварити врхунски спортски резултат или је њихов рад од посебног значаја за развој спорта.

Сједница Владе заказана је за 10.00 часова, а фотографије и кадрови са сједнице медијима ће бити достављени посредством "ветрансфера".

Након сједнице предвиђено је саопштење.

Из Бироа су навели да ће обавијестити медије уколико дође до измјена у начину извјештавња.