ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона26/03/2020

ТРЕНУТНО ПОД НАДЗОРОМ 165 ЛИЦА

 

ВЛАСЕНИЦА, 26. МАРТА /СРНА/ - У општини Власеница тренутно је пријављено за самоизолацију и налази се под надзором 165 лица, од којихје 17 стекло услове за прекид самоизолације, изјавио је данас Срни замјеник команданта Штаба за ванредне ситуације општине Власеница Горан Ђурић.

 

"Комунална полиција редовно обилази људе који се налазе на нашем списку лица којима је одређена самоизолација, а јуче смо добили и наредбу републичких институција са упутством како да се убрза поступак лица лицима која крше рјешење о самоизолацији", рекао је Ђурић.

Чланови Штаба данас су обишли и карантин у Дому здравља у Власеници, који је предвиђен за колективни смјештај лица која буду кршила правила о самоизолацији.

Ђурић каже да карантин испуњава све потребне хигијенско-техничке услове, а општина је из својих средстава реновирала тоалете и туш-кабине.

"Све је чисто, уредно и топло, али се надамо да неће бити потребе да се било ко упућује у овак колективни карантин", истиче Ђурић.

Он додаје да су почели са радом и тимови за подршку Општинске организације Црвеног крста и Центра за социјални рад, који ће данас обићи десетак старих и изнемоглих лица, којима је неопходна та врсте подршке, а у функцији је и контакт телефон /056 490 077/ путем којег грађани могу да остваре комуникацију са члановима Штаба.