ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона26/03/2020

ВЛАДА ТРАЖИ ПРОГЛАШЕЊЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА РАДИ ОПЕРАТИВНИЈЕГ ДЈЕЛОВАЊА

 

БАЊАЛУКА, 26. МАРТА /СРНА/ - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић рекао је данас да је Влада одлучила да Народној скупштини Српске буде упућен захтјев за сазивање посебне сједнице на којој би требало да буде проглашено ванредно стање због појаве вируса корона, наводећи да је то неопходно ради оперативнијег дјеловања.

 

"Проглашавање ванредног стања је неопходно да бисмо били оперативнији у дјеловању. То не треба доводити у везу са дезинформацијама да ће цијела Бањалука или било који други град бити проглашени карантином", рекао је Пашалић на конференцији за новинаре након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације у Бањалуци.

Он је истакао да су исплатили за претходну годину планираних 71 милион КМ подстицаја, те 9,5 милиона КМ из текуће године.

"Нисмо остали дужни ни марку. Наши пољопривредници немају разлога да буду забринути у вези са исплатом подстицаја", нагласио је Пашалић.

Он је додао да је неопходно подстицати пољопривреднике да због новонастале ситуације повећају обим сјетве, наводећи да су због тога обезбијеђене и додатне подстицајне мјере и средства.