ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет27/03/2020

БОЛНИЦЕ ПОПУЊЕНЕ У НАРЕДНИХ 48 ЧАСОВА

 

ПАРИЗ, 27. МАРТА /СРНА-Ројтерс/ - Велики раст броја обољелих током епидемије вируса корона значи да ће смјештајни капацитети болница у Паризу и околини у наредних 48 часова бити попуњени, рекао је данас директор Федерације болница у Француској Фредерик Валето.

 

Према његовом мишљењу, врхунац епидемије очекује се у априлу.

У Паризу и околини на лијечењу се налази више од четвртине од 29.000 заражених у болницама у Француској, а скоро 1.300 људи је на одјељенима интензивне његе. Преминуло је 1.696 особа.

"Јасно је да ће нам у региону Ил де Франс бити потребна помоћ јер овамо долазе обољели са истока", истакао је Валето.

Он је притом мислио на регион Гран Ест, гдје је већи број обољелих у Француској, а болнице су већ претрпане. Француска војска помаже у пребацивању пацијената у тежем стању у друге градове.

Валето је нагласио да ће у наредних 24 или 48 часова болнице достићи своје крајње капацитете, те да је неопходно да се искаже солидарност између региона и повећа трансфер пацијената.

Француски предсједник Емануел Макрон увео је 17. марта блокаду ради успоравања ширења вируса, али љекари изражавају очекивања да ће наредне седмице доћи нови талас обољења, јер је администрација одржала локалне изборе, а више хиљада људи је било у парковима и улицама и прије увођења мјера.