ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона27/03/2020

ВАЖНО ТАЧНО И ПРАВОВРЕМЕНО ИНФОРМИСАЊЕ У КРИЗНОЈ СИТУАЦИЈИ

 

БАЊАЛУКА, 27. МАРТА /СРНА/ - Медијско извјештавање може бити од круцијалне важности у кризним ситуацијама тако што ће јавности омогућавати тачне, свобухватне и правовремене информације, закључено је на данашњем састанку предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић и предсједника Владе Радована Вишковића са представницма највећих комерцијалних медијских кућа, јавних сервиса и новинских агенција.

 

На састанку је оцијењено да медијски професионалци могу дати позитиван допринос спречавању или разрјешавању кризних ситуација, придржавајући се највиших професионалних и етичких стандарда, саопштено је из Бироа предсједника Републике Српске за односе са јавношћу.

Током разговора је указано и на потребу предузимања превентивних мјера у циљу ефикасније заштите запослених у медијским кућама, а представници медија су информисани да институције Српске предузимају неопходне мјере и преферирају кориштење савремених технологија како би новинарима био обезбијеђен несметан и сигуран рад.

Учесници састанка су разговарали о епидемиолошкој ситуацији у Српској изазваној појавом вируса корона, мјерама и активностима које институције предузимају, те о доприносу медија са циљем тачног, правовременог и професионалног информисања грађана у овим ванредним околностима.