ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона27/03/2020

СУТРА У БАЊАЛУЦИ ПОСЕБНА СЈЕДНИЦА О ПРОГЛАШЕЊУ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

 

БАЊАЛУКА, 27. МАРTА /СРНА/ - У Бањалуци ће сутра бити одржана посебна сједница Народне скупштине Републике Српске на којој ће, на захтјев Владе Српске, бити разматран Приједлог одлуке о проглашењу ванредног стања за територију Републике Српске, одлучено је данас на сједници скупштинског Колегијума.

 

Дванаеста посебна сједница биће одржана у 12 часова у Банском двору у Бањалуци да би због актуелне ситуације изазване вирусом корона била омогућена потребна дистанца између учесника засједања, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Колегијум Народне скупштине Републике Српске је одлучио да ће сједница бити затворена за јавност, те да ће, у складу скупштинским Пословником, по окончању сједнице свим медијима бити достављено саопштење за јавност.

Медијима ће бити достављене и фотографије и видео-снимак почетка сједнице, због посебних околности у којима се она одржава и смањења броја учесника засједања.

Колегијум је усвојио и закључак да због специфичности услова одржавања сједнице и њеног што ефикаснијег рада неће бити обраћања гостију.

Колегијум је усвојио препоруку да у складу са Одлуком Владе предложи свим народним посланицима да 20 одсто мартовске плате уплате у Фонд солидарности.

"Како је ријеч о индивидуалној одлуци, сваки народни посланик ће, уколико жели да се одрекне дијела плате, лично да потпише изјаву о томе", наводе из Народне скупштине Републике Српске.