ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона27/03/2020

РАЗМОТРЕНА НАБАВКА ТЕСТОВА ЗА ВИРУС КОРОНА И МЕДИЦИНСКЕ ОПРЕМЕ

 

БАЊАЛУКА, 27. МАРТА /СРНА/ - Чланови Главног координационог тима разговарали су данас о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској и активностима које предузимају надлежне институције са циљем набавке нових тестова на вирус корона, који ће омогућити масовније тестирање становништва, те сукцесивне набавке медицинске опреме, укључујући респираторе и заштитна одјела за медицинске раднике.

 

На састанку Главног координационог тима разговарано је и о предузимању мјера за подршку привреди Републике Српске, успостављању Фонда за подршку привреди, као и о преговорима са међународним финансијским институцијама који су у току, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Тим који чине предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић размотрио је и мјере Републичког штаба за ванредне ситуације које ће бити обновљене или ревидиране 30. марта.

"Разговарано је и о предстојећој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, као и о увођењу ванредног стања на територији Српске", наведено је у саопштењу.