ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона27/03/2020

ОМОГУЋЕН ПОВРАТАК СРЕДЊОШКОЛАЦА КОЈИ СУ НА РАЗМЈЕНИ У ИНОСТРАНСТВУ

 

БАЊАЛУКА, 27. МАРТА /СРНА/ - Ученици средњих школа, који се у програму размјене ученика налазе у иностранству, осјећају се добро и онима који су изразили жељу за повратком кући, омогућено је да се безбједно врате у Републику Српску, саопштило је Министарство просвјете и културе Српске.

 

Према подацима Министарства, за три ученика, од укупно 11 колико је било на размјени, обезбијеђен је сигуран повратак у Републику Српску.

"У сарадњи са Министарством за европске интеграције и регионалну сарадњу, успостављена је комуникација са родитељима осталих ученика и постигнут договор о њиховом останку у САД до истека програма", навели су из Министарства.

У саопштењу се додаје да су од представника Америчког савјета добијена увјерења да су дјеца безбједна и да о њима брине америчка Влада.

Према подацима које су доставиле средње школе у Републици Српској, укупан број ученика који се у школској 2019/2020. години налазио на размјени са другим државама јесте 11, од којих је девет ученика из Бањалуке, те по један ученик из Рудог и Бијељине.