ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона27/03/2020

НАКОН ДОНАЦИЈЕ БОЛНИЦИ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ, КОШАРАЦ ДОНИРАО 5.000 КМ И БОЛНИЦИ У ТРЕБИЊУ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 27. МАРТА /СРНА/ - Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац донирао је 5.000 КМ властитих средстава за набавку респиратора за потребе Опште болнице у Tребиње.

 

Овим хуманим гестом Кошарац је подржао иницијативу требињских привредника за набавку респиратора за ову здравствену установу у вријеме епидемије вируса корона.

Ово је друга донација министра Кошарац здравственим установама у Републици Српској у овој седмици, с обзиром да је у сриједу на свом Инстаграм профилу објавио да ће донирати пола плате, почевши од марта, Болници "Србија" у Источном Сарајеву за потребе рада ове здравствене установе у актуелној епидемиолошкој ситуацији узрокованој ширењем вируса корона.

Он је тада навео да су здравствени радници ангажовани на сузбијању овог вируса свакодневно изложени ризицима, те да је свака помоћ за набавку заштитне опреме и средстава добродошла.

Срна незванично саазнаје да ће Кошарац у наредном периоду донирати одређена новчана средства и Универзитетској болници у Фочи.