ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона27/03/2020

ЧУБРИЛОВИЋ: УЧЕСНИЦИ СЈЕДНИЦЕ БИЋЕ МАКСИМАЛНО ЗАШТИЋЕНИ

 

БАЊАЛУКА, 27. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да ће учесници сутрашње посебне сједнице парламента бити заштићени колико је то могуће у овом тренутку иако постоји свијест да велики број људи на једном мјесту носи ризик.

 

Чубриловић је истакао да ће сједница Народне скупштине бити одржана у специфичним околностима и посебним условима због мјера заштите које су неопходне усљед појаве вируса корона.

"Бански двор ће бити прилагођен за такве услове рада. Очекујем да сједница Народне скупштине протекне са много разумијевања, а због функционисања система и праћења ситуације било је неопходно да буде одржана баш у ово вријеме", нагласио је Чубриловић.

Он је изразио наду да резултати тестирања, који посљедњих дана показују значајно повећање броја позитивних грађана на вирус корона, неће бити обесхрабрујући и да ће грађани послушати апеле институција.

"Посебно се надам да ће послушати наше љекаре и урадити све што се од њих тражи како би што мање људи било заражено и да бисмо сачували своје најближе и оне који су са нама у блиском контакту готово свакодневно", каже Чубриловић.

Он је подсјетио да је Колегијум Народне скупштине, по угледу на Владу Српске, препоручио посланицима који то желе да 20 одсто плате за март донирају у Фонд солидарности.

Колегијум Народне скупштине одлучио је данас да сутра буде одржана посебна сједница парламента на којој ће, на захтјев Владе Српске, бити разматран приједлог одлуке о проглашењу ванредног стања за територију Републике Српске.

Посебна сједница биће одржана у 12.00 часова у Банском двору у Бањалуци да би због актуелне ситуације изазване вирусом корона била омогућена потребна дистанца између учесника, а Колегијум је одлучио да буде затворена за јавност.