ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона27/03/2020

ВРАЧЕВИЋ: ПРЕДУЗЕТЕ СВЕ ХИГИЈЕНСКЕ МЈЕРЕ

 

ЗВОРНИК, 27. МАРТА /СРНА/ - Фирма "Регионална депонија" на Црном врху код Зворника је, од првог дана када је проглашена ванредна ситуација на територији Републике Српске, предузела све хигијенске мјере ради несметаног функционисања колектива, рекао је данас директор овог предузећа Александар Врачевић.

 

Врачевић је рекао новинарима да је прва мјера била да су радници подијељени у три независне смјене, како би био спријечен контакт између њих, а тиме и спријечена могућност да цијела смјена испадне из система рада, ако би се неко заразио вирусом корона.

"Појачане су мјере, посебно код оних радника који су у контакту са спољним комитентима, а то су у овом случају радници на ваги који су у обавези да носе заштитне маске и рукавице", појаснио је Врачевић.

Истичући да је предузеће "Санитација" из Власенице дезинфиковало све објекте "Регионалне депоније", Врачевић је истакао да је и, осим тога, предузеће у сопственој организацији увело дезинфекцију два пута седмично.

Врачевић је рекао да предузеће спроводи и све остале епидемиолошке мјере и препоруке које су донијели локални и републички органи у борби против вируса корона.

Он је нагласио да док епидемија траје радници користе пакете сувих оброка.

"Циљ нам је да максимално заштитимо раднике и спријечимо њихов одлазак у изолацију јер би онда, по аутоматизму, у изолацију морали ићи сви контакти са којима је радник био", рекао је Врачевић.

Говорећи о приливу комуналног отпада, Врачевић је рекао да се процес одвија нормално, те да није било никаквих промјена у односу на ранији период.

"Сва возила свих комуналних предузећа примају се на санитарну депонију, а отпад депонује према прописаним стандардима", рекао је Врачевић и додао да су све остале функције предузећа драстично смањене, те да у Управи предузећа ради само најнеопходнији број радника.

"Регионална депонија" на Црном врху, која је почела са радом 2016. године, изграђена је кредитним средствима Свјетске банке у износу од пет милиона долара, док је влада Републике Српске подржала пројекат у износу од 10 одсто на повучена средстава.

Регионална санитарна депонија је централна депонија за град Зворник, општине Братунац, Сребреница, Милићи, Власеница, Осмаци и Шековићи из Републике Српске, те општине Калесија и Сапна из ФБиХ.

Капацитет "Регионалне депоније" је 40.000 тона отпада на годишњем нивоу.