ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона28/03/2020

БОЖОВИЋ: СРБИЈА ПОКЛОНИЛА ПЕТ РАСПИРАТОРА ЦРНОЈ ГОРИ

 

ПОДГОРИЦА, 28. МАРТА /СРНА/ – Србија је одлуком предсједника Александра Вучића поклонила Црној Гори пет респиратора, саопштено је данас из Амбасаде Србије у Подгорици.

 

Након одлуке Србије да поклони респираторе, предсједник Националног координационог тијела за заразне болести Милутин Симовић поручио је Вучићу да "нема потребе да брине о Црној Гори и да своју пажњу усредсриједи на заштиту здравља и добробит грађана Србије".

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић поручио је да се у Србији надају да ће дар бити прихваљен од срца са љубављу и симболично представљати прекретницу ка новим и бољим односима Србије и Црне Горе, двије братске и пријатељске земље.

Он је објаснио да су Србија и Вучић одлуку донијели након изречене и јавно објављене велике неистине да је Србија конфисковала три респиратора Црне Горе.

"Ништа што је на штету Црне Горе не може бити на корист Србије и обрнуто. Изражавамо наду да ће овај и овакав државнички чин Вучића, поготово у оваквом тренутку бити подстрек вечног братства и пријатељства двије државе", истакао је Божовић.

Божовић је навео да одлуком да поклони респираторе Србија и њени грађани свједоче стару народну изреку "на муци се познају јунаци" и потврђују сопствену моралну снагу и величину.

"Србија коју клевећу, вређају и нападају као небројено пута кроз њену славну историју отвара своје срце и братски шири руке", навео је Божовић.