ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона28/03/2020

ОБУСТАВЉЕНИ МЕЂУГРАДСКИ ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ, ЛИМИТИРАНИ ЛЕТОВИ...

 

АНКАРА, 28. МАРТА /СРНА-Ројтерс/ - Турска је обуставила све међуградске жељезничке линије и ограничила унутрашњи ваздушни саобраћај у оквиру мјера борбе против ширења вируса корона, након што је број заражених у овој земљи достигао 5.698, а 92 особе су умрле.

 

Турски предсједник Тајип Ердоган заложио се јуче за "добровољни карантин" у коме Турци остају код куће осим за куповину основних намирница.

Најављујући нове мјере с циљем сузбијања вируса он је рекао да ће сви међународни летови бити обустављени, а да ће међуградске линије зависити од одобрења гувернера.

Директор компаније "Туркиш ерлајнз" Билал Екши рекао да ће од поноћи сви домаћи летови бити организовани само за 14 великих градова. Он је додао да ће сви путници од сада морати да имају дозволу гувернера за путовање.

"Од вечерас сви домаћи летови биће извођени са аеродрома у Истанбулу и Анкари", написао је он на "Твитеру".

Турска Жељезница саопштила је да ће све међуградске љелезничке линије бити обустављене до даљег.

Министарство унутрашњих послова саопштило је да сви грађани морају остати у граду у коме имају боравак и моћи ће да га напусте само уз дозволу љекара, у случају смрти блиског члана породице или ако немају смјештај.

На свим аутобуским терминалима распоређено је медицинско особље које провјерава раднике и путнике.

Такође, Министарство здравља саопштило је јуче да су све оставке суспендоване, као и да је свим здрваственим радницина, како у приватном тако и у јавном сектору, забрањено да да дају оставке како не би било мањка радника у болницама, клиникама и другим центрима.

Министарство правосуђа саопштило је да је под истрагом 372 лица у 56 провинција због манипулативних извјештаја и објава о вирусу корона, деградирајућег понашања према грађанима старијим од 65 година, кршења карантина од 14 дана и економских мјера, односно нагомилавања робе, производње лажних средставља за дезинфекцију, маски...