ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво28/03/2020

РЕГРЕСИРАНО ГОРИВО ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ ОД ПОНЕДЈЕЉКА НА ПУМПАМА

 

СОКОЛАЦ, 28. МАРTА /СРНА/ - На Сокоцу ће право на регресирано дизел гориво у првој фази искористити 267 власника пољопривредних газдинстава, за шта је одобрено више од 189 тона горива, речено је Срни у општинском Одјељењу за привреду и финансије.

 

Пољопривредници, који су испунили услове, регресирано дизел гориво могу преузимати од понедјељка, 30. марта, на бензинским станицама "Нестро-петрола" и "Нешковић-петрола" на Сокоцу.

Начелник Одјељења Митар Пржуљ нагласио је да су право на регресирано гориво у првој групи остварили власници пољопривредних газдинстава који су до сада ажурирали податке у Агенцији за посредничке, информатичке и финансијске услуге /АПИФ/.

Он је истакао је међу њима 130 власника пољопривредних газдинстава старијих од 65 година и да ће локална управа за њих наћи најбоље рјешење да преузму овјерене потврде за регресирано гориву.

Пржуљ је додао да ове године, за разлику од претходне, право на регресирано дизел гориво могу остварити и власници пољопривредних газдинстава који до сада нису уплатили обавезе за доприносе и за противградну заштиту.

Он је позвао пољопривреднике са подручја општине Соколац да ажурирају податке о сјетвеним површинама најкасније до 15. маја, након чега ће стећи услове за остваривање права на гориво за радове на имањима.

На подручју општине Соколац, према подацима у локалној пољопривредној служби, укупно је регистровано око 1.040 пољопривредних газдинстава.