ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима28/03/2020

ВЕЛИКА КОЛОНА ВОЗИЛА НА ПРЕЛАЗУ ОРАШЈЕ

 

САРАЈЕВО, 28. МАРТА /СРНА/ - Гранична полиција БиХ саопштила је да је на граничном прелазу Орашје на улазу у БиХ велика гужва јер се због малог броја санитарних инспектора формирала дужа колона путничких возила, па је задржавање између два и три часа.

 

Из Граничне полиције БиХ апелују да се користе остали гранични прелази како се не би стварала беспотребна гужва, јер се приликом стајања јавља и велика могућност ширења вируса корона.

"Процедура уласка у БиХ је иста на свим граничним прелазима и у сваком случају ће држављани БиХ који долазе из иностранства добити од санитарних инспектора рјешење о самоизолацији у трајању од 14 дана", наведено је у саопштењу.

Гранична полиција је поручила да ће сва лица која улазе на прелазима Градишка, Градина и Козарска Дубица, након што им санитарни инспектори издају рјешење о самоизолацији, бити упућена у шаторски карантин у Градишци уз пратњу службеника МУП-а Републике Српске и припадника Цивилне заштите, гдје ће се извршити тестирање особа, а налаз се чека 24 часа.

Лица за која се утврди да су позитивна на вирус корона остаће у шаторском карантину до изљечења, а они који нису позитивни биће упућени у кућну самоизолацију, наведено је у саопштењу.