ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона28/03/2020

НУРКИЋ ПРОЗВАО МИНИСТРА ШЕРАНИЋА, АЛИ ДОБИО САМО НЕГАТИВНЕ РЕАКЦИЈЕ

 

САРАЈЕВО, 28. МАРТА /СРНА/ - Кошаркаш Портланд Трејлблејзерса Јусуф Нуркић прозвао је министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића и својим коментаром изазвао много негативних реакција на интернету.

 

Нуркић се огласио поводом изјаве министра Шеранића који је рекао да у ФБиХ има 29 заражених особа вирусом корона, а девет у Српској, те да је Република Српска са ФБиХ постигла договор да ће "сваког дана у турнусу од по једног сата заражене особе бити спроведене према Федерацији".

"Чије држављанство имаш министаре мој, ти и политика нисте добар спој,
ал' шта те брига, док је оваца велики број, важно је да пуном паром ради страначки строј", написао је Нуркић у стиху у објави на свом Твитер налогу.

Умјесто да у доба кризе помогне својој земљи, Нуркић својом објавом беспотребно доприноси дизању тензија, а његов потез је наишао на велике осуде у Републици Српској.

Након срамне објаве Нуркића реаговао је и Игор Додик, предсједник КК "Игокеа".

"И послије се чуде што не навијам за БиХ. Кад имаш неког у репрезентацији попут Јусуфа једноставно те је срамота. У оваквој ситуацији показивати да неког мрзиш. Јадно", написао је Игор Додик на Твитеру.

Посљедњих дана министар Шеранић је добијао низ похвала и из Републике Српске и из ФБиХ за свој рад, многи су га назвали и "херојем нашег доба", човјеком који својим наступом улива повјерење, прави човјек на правом мјесту и слично.

Очигледно да је Нуркић један од ријетких који је покушао да омаловажи труд, знање и несебично залагање министра Алена Шеранића.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик прошле године је упутио писмо подршке кошаркашу Нуркићу и пожелио му брз опоравак након тешке повреде која га је одвојила од паркета.

Додик је тада нагласио да изузетно цијени Нуркићеву игру, и пожелио му успјешан опоравак.

"Издржи мајсторе, сви смо уз тебе. Очекујемо те поново на кошаркашком терену, очекујемо твоје бриљантне игре, јер ти још ниси показао све што можеш и умијеш", поручио је Додик.

Треба знати и бити човјек у свим ситуацијама. Нуркићу очигледно то није јача страна.