ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона29/03/2020

ЛИМИТИРАНО КРЕТАЊЕ УНУТАР ЗЕМЉЕ

 

ЉУБЉАНА, 29. МАРТА /СРНА-Ројтерс/ - Словенија ће од сутра додатно појачати рестрикције кретања грађана изван њихових локалних заједница док траје епидемија вируса корона, саопштила је данас Влада.

 

Људи ће моћи да напусте своју општину ако то од њих захтјева посао или ако морају код љекара.

Према новим рестрикцијама, свако ко улази у одређен затворени јавни простор, као што је продавница хране, мора да носи рукавице и да покрије уста и нос маском или марамом.

Старијим лицима биће дозвољено да иду у продавнице хране само од 8.00 до 10.00 часова ујутро.

Словенија, која граничи са Италијом, Аустријом, Мађарском и Хрватском, до сада је потврдила 730 случајева вируса корона, а 11 их је умрло.

Влада је данас представила нови пакет од три милијарде евра намијењен грађанима и компанијама погођеним вирусом корона. Очекује се да ће овај пакет наредних дана одобрити парламент.

Школе остају затворене док се епидемија не сузбије, што ће одредити медицински стручњаци.

Словенија је у протеклих неколико седмица затворила све барове, ресторане, хотеле, спортске центре, институције културе и продавнице.

Уинула је и јавни транспорт, укључујући авио саобраћај, а забрањена је свака врста окупљања на јавним мјестима.

Медицинске прегледе и провјере увела је на граници са Италијом и Аустријом, као и карантин од 14 дана за све своје држављане који се враћају из земаља жаришта епидемије, као што је Шпанија.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: