ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона31/03/2020

ВИШКОВИЋ: ВАЖНО ШТО ЈЕ ПРВА ПОМОЋ СТИГЛА ИЗ СРБИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 31. МАРТА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Радован Вишковић захвалио је вечерас у Бањалуци за помоћ Србији и њеном предсједнику Александру Вучићу у медицинском материјалу која је упућена Српској за борбу против вируса корона.

 

Вишковић је вечерас приликом дочека камиона са помоћи новинарима изјавио да је помоћ Србије, више него значајна за здравствени систем у Српској.

"У име Владе захваљујем предсједнику Србије Александру Вучићу и Влади Србије за помоћ. Ово је потврда добрих веза и сарадње Србије и Српске", навео је Вишковић.

Вишковић је нагласио да ће Српска знати да цијени ову помоћ, која је прва помоћ за Српску, те да је баш то важно - што прва помоћ долази из Србије.

Камион са помоћи у Бањалуци је дочекао и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

Из Србије је раније најављено да ће пакет помоћи садржавати лијекове, по пет клиничких и транспортних респиратора, 30.000 епидемиолошких маски Н95, 200 наочара и 50.000 рукавица.

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је раније да ће Србија помоћи Републици Српској и њеним грађанима у борби против вируса корона.