ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона02/04/2020

ПОСЛОДАВЦИ ДА НЕ ОTПУШТАЈУ РАДНИКЕ

 

БАЊАЛУКА, 2. АПРИЛА /СРНА/ - Главни координациони тим апеловао је данас да послодавци не отпуштају раднике и поручио да они који то буду чинили неће моћи да рачунају на помоћ институција Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

 

Главни координациони тим упознат је да је Влада Републике Српске данас донијела Одлуку о начину измирења пореза на доходак и доприноса за март, као мјеру ублажавања посљедица и потешкоћа које привредни субјекти имају у пословању усљед ограничења уведених ради спречавања ширења вируса корона у Републици Српској и регији, односно као мјеру спречавања отпуштања радника и очувања радних мјеста у најугроженијим дјелатностима.

Овом мјером планирано је да се помогне најугроженијим дјелатностима као што су трговина, саобраћај и складиштење, угоститељство, те остале услужне дјелатности.

"Процјена потребних средстава, која ће бити исплаћена из Фонда солидарности, јесте око 16,5 милиона КМ, чиме би били уплаћени порез и доприноси за око 40.000 радника", наводи се у саопштењу.

На састанку Главног координационог тима, који чине премијер Српске Радован Вишковић, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и данас је апеловано да се грађани стриктно придржавају свих препорука надлежних инстутуција, када је ријеч о заштити од вируса корона, као и на лица којима је одређена кућна изолација да се строго придржавају прописаних мјера.

На састанку је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација, спровођење закључака Републичког штаба за ванредне ситуације и других институција, с циљем сузбијања вируса корона у Републици Српској, те помоћ привредним субјектима који који имају потешкоће у пословању усљед новонастале ситуације.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: