ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона02/04/2020

НАСТАВА НА ДАЉИНУ РЕДОВНО ТОКОМ ПРОЉЕЋНОГ РАСПУСТА

 

БАЊАЛУКА, 2. АПРИЛА /СРНА/ - Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас закључак о одвијању наставе на даљину у вријеме прољећног распуста, односно да ће се настава одвијати редовно.

 

"У вријеме прољећног распуста који је предвиђен Правилником о школском календару за школску 2019/2020. годину, ради континуитета наставе, а цијенећи најбољи интерес ученика, настава на даљину за ученике основних и средњих школа у Српској одвијаће се редовно за вријеме трајања прољећног распуста у периоду од 13. до 16. априла", саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

За реализацију овог закључка задужују се све основне и средње школе у Републици Српској које су обавезне да у наведеном периоду реализују наставу на даљину.

За надзор над спровођењем овог закључка, који ступа на снагу одмах, задужују се Министарство просвјете и културе и Републички педагошки завод.

Републички штаб за ванредне ситуације усвојио је закључак којим задужује основне школе у Републици Српској да упис дјеце у први разред, прописан Законом о основном васпитању и образовању, који је онемогућен појавом болести изазване новим вирусом корона, организују чим се за то стекну услови.

Школе се задужују да обавијесте родитеље који имају дјецу дораслу за упис у први разред да потребне податке/информације о дјеци достављају школама посредством средстава електронске комуникације, а потребну документацију доставе накнадно, кад се за то стекну одговарајући услови.

За надзор над спровођењем овог закључка, који одмах ступа на снагу, задужује се Министарство просвјете и културе Српске.