ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона02/04/2020

ДВА ПАЦИЈЕНТА ЖИВОТНО УГРОЖЕНА

 

ПОДГОРИЦА, 2. АПРИЛА /СРНА/ - Два пацијента обољела од вируса корона на респиратору су у Клиничком центру Црне Горе и животно су угрожена, рекао је данас директор Клиничког центра Црне Горе Јевто Ераковић.

 

"Нарочито је тешко стање једног пацијента", рекао је Ераковић на конференцији за новинаре.

Он је навео да је у овој здравственој установи на лијечењу 20 пацијената, од којих 14 на инфективној и шест на интензивној клиници.

"Имамо пуно младих пацијената. Млади људи погођени са тешким клиничким сликама. Максималан опрез за сво становништво", истакао је Ераковић.

Он је додао да су сви пацијенти на инфективној клиници стабилно и да се очекује да први пацијенти ускоро изађу из болнице.

Директор Клиничког центра навео је да је укупно 140 потврђених пацијената у Црној Гори заражених вирусом корона и да тај број полако расте.

"У овом тренутку имамо потпуну контролу ширења вируса, али морамо ту и да останемо, да будемо потпуно одговорни. Не смијемо да дозволимо ниједном појединцу да на било који начлин наруши здравље било кога", истакао је Ераковић.

Шеф Кризног медицинског штаба Ранко Лазовић рекао је да је у Бару хоспитализовано 11 особа и да њихово стање не захтијева прикључење на респиратор.

У општој болници у Беранама су три пацијента, у Никшићу су два пацијента хоспитализована, од којих је један лошијег здравственог стања, али још није за прикључење на респиратор.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: