ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника08/04/2020

ДВА ЛИЦА ПОВРИЈЕЂЕНА, УХАПШЕНА ПЕТОРИЦА МИГРАНАТА

 

САРАЈЕВО, 8. АПРИЛА /СРНА/ - Петорица миграната ухапшена су у Сарајеву након што су у инциденту у овом граду повријеђена два лица, од којих једно тешко, саопштено је из МУП-а Кантона Сарајево.

 

Полиција је синоћ у 20.15 часова обавијештена да се у Улици Халида Кајтаза, у близини Жељезничке станице, налазе повријеђена два лица.

Изласком на мјесто догађаја, полицијски службеници су затекли два повријеђена лица, обојица иницијала А.Х, рођене 1984, односно 1986. године у Сарајеву.

Њима је указана љекарска помоћ, а код старијег лица констатоване су тешке тјелесне повреде опасне по живот, нанесене оштрим предметом, због чега је на Кардиоваскуларној клиници задржан на даљем лијечењу, док је млађе лице задобило лакше тјелесне повреде и одбило је даљу хоспитализацију.

Према изјави једног од повријеђених, они су око 20.00 часова сакупљали секундарне сировине када их је физички напало и повриједило више непознатих лица, а притом им је украден и новчаник.

Радећи на расвјетљавању овог кривичног дјела, полицијски службеници су у 22.00 часа у Улици Пофалићка пронашли и лишили слободе пет лица од којих су тројица рођени у Алжиру и двојица у Сирији, због основане сумње да су починили кривично дјело разбојништво.

Извршеним претресом код једног од њих је пронађен украдени новчаник са личним документима на име А.Х.

Увиђај су обавили дежурни тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево и полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево.