ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона08/04/2020

У ТОКУ ПОДЈЕЛА 3.500 МАСКИ И 300 ПРЕХРАМБЕНИХ ПАКЕТА

 

КНЕЖЕВО, 8. АПРИЛА /СРНА/ - У Кнежеву је почела подјела 3.500 вишекратних заштитних маски и 300 прехрамбених пакета за најугроженије категорије становништва, захваљујући привредним субјектима са подручја општине и њиховим донацијама.

 

"Овом акцијом обезбиједили смо маске за све наше пензионере којима ће бити достављане маске на кућну адресу, а остатак ћемо подијелити и социјално угроженим и вишечланим породицама. Започели смо са подјелом маски, а током ове седмице биће и подијељени прехрамбени пакети", рекао је Срни начелник општине Кнежево Горан Боројевић.

Маске су обезбиједили фабрика обуће "Дермал", пословница Кнежево, "МДСС" Кнежево и СП "Јован-а", а прехрамбене пакете "Дермал", Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Маркет "Банана".

"Ресорно министарство обезбиједило је прехрамбене пакете за 67 сталних корисника социјалне помоћи на подручју општине Кнежево, а акцији се прикључила и општинска управа, која је обезбиједила 100 прехрамбених пакета", нагласио је Боројевић.

Из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске обезбијеђено је 130 пољопривредних пакета, чија расподјела треба да почне сљедеће седмице.

"Предност ће имати вишечлане породице, самохрани родитељи, особе које су изгубиле посао, материјално необезбијеђена домаћинства која немају редовна примања и примаоци социјалне помоћи", закључио је Боројевић.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: