ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости09/04/2020

ОПЕРСКА ДИВА ПЈЕВАЛА СА БАЛКОНА

 

МОСКВА, 9. АПРИЛА /СРНА/ - Професионална оперска пјевачица Марина Сташкевич извела је солистички концерт са балкона једне стамбене зграде у руском граду Краснодар.

 

Током концерта, који је трајао двадесетак минута, умјетница је уживо извела неколико италијанских нумера, преноси "Руска газета".

Видео са необичним концертом појавио се на друштвеним мрежама, а на кадровима се види како становници вишеспратница гледају са прозора, излазе на балконе и са интересовањем слушају музичке нумере.

Сташкевичева је рекла да је идеју о оваквом наступу добила од новинара локалних медија.

"Музичари у иностранству за сусједе свирају са балкона. Зашто не би и ми на такав начин поправили расположење грађанима и ослободили их стреса у изолацији", истакла је она.

Сташкевичева нема свој балкон, па је договорила наступ на балкону стамбене зграде у улици Табачна, гдје су јој дозволили да донесе и појачала.

Концерт би, како се наводи, трајао можда и дуже, али је напољу било прилично хладно, а чак су се и понеки аутомобили заустављали да послушају концерт.

Марина Сташкевич завршила је Краснодарски државни универзитет за културу. Сценску активност комбинује са подучавањем вокала на том универзитету, а ових дана, током карантина, наставља рад од куће, у онлајн режиму.