ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура30/04/2020

ВИРТУЕЛНА ИЗЛОЖБА КАРИКАТУРА "ПЕТ ВЕЛИЧАНСТВЕНИХ"

 

ПРИЈЕДОР, 30. АПРИЛА /СРНА/ - Приједорска Галерија "Сретен Стојановић" придружила се установама културе из окружења које су у виртуелном издању организовале изложбу "Пет величанствених", поручујући тако да култура живи и у доба вируса корона.

 

Директор Галерије Тихомир Илијашевић потврдио је да је ријеч о ретроспективној изложби карикатура пет највећих домаћих карикатуриста.

"Од 2007. до 2015. године организовали смо изложбе карикатура по избору умјетничког савјета пет наших најзначајнијих живих карикатурста Ранка Гузине, Југослава Влаховића, Душана Петричића, Миленка Михајловића и Тоше Борковића. У међувремену је Гузина преминуо, али смо у овој ретроспективи представили и његове радове, будући да је ријеч о изузетном умјетнику карикатуре и афоризама", рекао је Илијашевић Срни.

Илијашевић је навео да је Умјетнички савјет Галерије направио пресјек радова из каталога ових изложби и обрађене их поставио као изложбу на "Фејсбук" страници Галерије.

"Жељели смо да освјежимо памћење и уједно се насмијемо и разонодимо чекајући боље дане за културу и наставак излагачке сезоне", поручио је Илијашевић.