ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости07/05/2020

ВЛАСНИЦИ ПИВАРЕ ПОКЛОНИЛИ 2.600 ЛИТАРА ПИВА

 

ВИЛИНГЕН, 7. МАЈА /СРНА-Ројтерс/ - Њемачка пивара "Вилингер" поклонила је становницима истоимене општине 2.600 литара пива, због немогућности да га прода хотелима и ресторанима усљед пандемије вируса корона.

 

Власници пиваре у покрајини Хесен одлучили су да поклоне свијетло и тамно пиво, умјесто да га баце.

Власник Франц Маст изјавио је да је морао да што прије испразни цистерне да би биле напуњене свјежим пивом и спремне када барови поново почну рад.

Акција поклањања пива добро је прошла. Неколико десетина људи стрпљиво је стајало у реду испред пиваре, носећи заштитне маске и поштујући правило социјалног дистанцирања.

Многи од оних који су стајали у реду однијели су кући пуне канте и гајбе пива.

"Желимо да захвалимо људима и надамо се да ће нас подржати када поново отворимо пивару, тако што ће доћи овдје, препоручити нас", рекао је Маст за Телевизију Ројтерс.

Удружење њемачких произвођача пива упозорило је да пиварама пријети колапс у продаји због недостатка извоза, прије свега у Кину и Италију.

Ванредне мјере у Њемачкој, које су уведене због вируса корона, испразниле су ресторане, барове и фудбалске стадионе, а највећи фестивал пива у свијету "Октобар фест", који се сваке године одржава у Баварској, отказан је због пандемије.

Пивара је првобитно планирала да данас поклони 540 литара пива, али је та количина подијељена у року од само неколико часова.

"Надам се да ће то помоћи пивари, зато смо овдје. На овај начин можемо касније данас да сједимо у дворишту на сунцу и да пијемо добро `Вилингер` пиво", изјавила је Натали Јулиус.