ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура17/05/2020

ДЈЕЧИЈЕ ПОЗОРИШТЕ СРПСКЕ СУТРА ОТВАРА ВРАТА МУЗЕЈА ПОЗОРИШНИХ ЛУТАКА

 

БАЊАЛУКА, 17. МАЈА /СРНА/ - Дјечије позориште Републике Српске сутра ће, на Међународни дан музеја, отворити врата Музеја позоришних лутака.

 

Глумци, обучени у костиме из представе "Коболди" Александра Диме, у режији Тодора Валова, у 10.00 часова ће "стати" испред главног улаза у Дјечије позориште Републике Српске и групним портретом позвати малишане и родитеље да дођу у Музеј позоришних лутака, најављено је из Дјечијег позоришта.

"Како се у представи `Коболди` чудесни патуљци коболди боре против Витеза лошег времена и, наравно, побјеђују, тако ће и ова наша слика бити порука да ће коболди помоћи и дјеци и Дјечијем позоришту да побиједе невољу вируса корона", кажу у Дјечијем позоришту.

Музеј лутака у уторак, 19. мај, у 10.00 часова отвориће глумци одјевени у костиме из представе "Пећа и вук", а дан касније слиједе "покретне слике" из представа "Ноћ у Мерлиновом замку", "Маша и медо" и "Сирано де Бержерак".

"Тако ће сљедећа седмица бити у знаку ликова из представа Дјечијег позоришта, који, са једнаким оптимизмом као и глумци, чекају нова извођења на сцени националног театра", објаснили су из Дјечијег позоришта Републике Српске.

Музеј ће радити сваког радног дана од 10.00 до 18.00 часова, уз све прописане превентивне безбједоносно-епидемиолошке мјере.