ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости20/05/2020

ДОЧЕКАО ЧУКУНУНУКУ

 

НОВИ ГРАД, 19. МАЈА /СРНА/ - Живко Петић из Пољавница код Новог Града дочекао је чукунунуку, а сад се нада да ће доживјети и да види малу Теодору која је рођена у Аустрији.

 

Петић, који има 82 године, сада живи са двије кћерке Милицом и Радмилом, а има троје унучади, двоје праунучади и однедавно једно чукунунуче.

Мала Теодора је са мајком у Аустрији гдје ће ускоро, ако све буде текло према плану, бити и њен отац Давор, Живков праунук који сада живи у Сводни код Новог Града.

"Драго ми је. Надам се да ћу доживјети да се видимо. Она је рођена у Аустрији, 27. априла. Такав је живот", каже чукундјед Живко.

Он је читав живот провео у Пољавницама, а пензију је зарадио у предузећу "Лигношер" које је више деценија радило у овом насељу.

"Добро се слажемо са комшијама, никад нисмо имали проблема. Само, све је мање људи мојих година са којима бих могао попричати, то ми је жао", прича Живко.

Живкова унучад живе у Ријеци /Хрватска/ и Сводни код Новог Града.

Он каже да га потомци редовно посјете, питају треба ли шта и помогну колико могу.

"Сад ових дана не идемо никуд, придржавамо се свега што се говори због вируса корона, а надамо се да ће и то проћи", каже Живко.