ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана21/05/2020

МАЗАЛИЦА: СКУПШТИНА НИЈЕ БИЛА СУСПЕНДОВАНА

 

БАЊАЛУКА, 21. МАЈА /СРНА/ - Посланик СНСД-а Срђан Мазалица рекао је вечерас да Народна скупштина није била суспендована за вријеме ванредног стања као што тврди опозиција.

 

"Теоретски гледано Народна скупштина је могла да засиједа, али ми смо пренијели надлежност предсједнику Републике који је могао да благовремено и ефикасно доноси важне одлуке којима је омогућена ефиксана борба против вируса корона, али и нормалан живот у различитим областима", рекао је Мазалица на посебној сједници парламента Републике Српске.

Он је истакао да се одлукама помагало и привреди како би се консолидовала и што лакше претрпјела посљедице.

"Овдје није ријеч о диктатури, ни притиску јер одлуке које су донесене верификујемо на овој сједници. Предсједник Републике је пазио да уредбе буду у интересу грађана, привреде и Српске", додао је Мазалица.

Према његовим ријечима, Влада Српске је доносила бројне мјере, међу којима је хитна исплата поврата пореза и доприноса за повећање плата у прошлој години, привремену одгоду плаћања пореских обавеза за привредне субјекте и остале значајне одлуке.

"Све што је говорено за пољопривреду и многе друге мјере су донесене, а мали дио тога је регулисан уредбом са законском снагом о пореским мјерама за ублажавању економских посљедица о којима разговарамо", каже Мазалица.

Посебена сједница Народне скупштине Републике Српске прекинута је и биће настављена сутра расправом о акатима које је донио предсједник Републике за вријеме ванредног стања и доношењу одлуке о престанку важења уредби са законском снагом.

Биће разматран и Приједлог ребаланса овогодишњег буџета Републике Српске и Приједлог закона о измјенама Закона о извршењу буџета Српске за 2020. годину, по хитном поступку.

Сједница ће бити настављена у 10.00 часова.