ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана22/05/2020

У НАСТАВКУ О ПОТВРЂИВАЊУ АКАТА ДОНЕСЕНИХ ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

 

БАЊАЛУКА, 22. МАЈА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске данас ће наставити посебну сједницу на којој посланици расправљају о потврђивању аката које је донио предсједник Републике за вријеме ванредног стања и доношење одлуке о престанку важења уредби са законском снагом.

 

Биће разматран и Приједлог ребаланса овогодишњег буџета Републике Српске и Приједлог закона о измјенама Закона о извршењу буџета Српске за 2020. годину, по хитном поступку.

Посланици ће расправљати и о приједлогу одлуке о измјени одлуке о дугорочном задуживању Републике Српске за 2020. годину и приједлогу одлуке о прихватању задужења Српске према Свјетској банци - Међународној банци за обнову и развој за додатно финансирање пројеката регистрације некретнина /9048-ВА/.

Народна скупштина Републике Српске јуче је донијела одлуку о укидању ванредног стања на територији Српске јер је стављена под контролу епидемиолошка ситуација која се односи на вирус корона.

Ова одлука ступа на снагу наредног дана од објављивања у "Службеном гласнику Републике Српске".

Од данас се укида ограничење кретања на територији Републике Српске које је раније било на снази од 22.00 до 5.00 часова.

Прихваћен је закључак клубова Клубови посланика СНСД-а, ДНС-а, Демоса, НДП-а, Уједињене Српске, СПС-а и СП-а у којем се наводи да је правовременим поступањем сачувано јавно здравље грађана и одржана привредна активност.

Ванредно стање у Републици Српској проглашено је 28. марта због епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова.