ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика22/05/2020

ДОДИК: НЕЋЕ БИТИ ТОЛЕРИСАНО ИСКАКАЊЕ СТРАНАКА ИЗ КОАЛИЦИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 22. МАЈА /СРНА/ - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да СНСД остаје привржен сарадњи са странкама са којима је у коалицији на нивоу Републике Српске, те да ће повући своју сагласност за именовање њихових људи на свим нивоима власти у случају да било која од тих странака направи коалицију изван тог блока, а посебно са опозицијом.

 

"Ако неко направи коалициони споразум изван круга партија који чине коалицију на нивоу Републике Српске са опозиционим или било којим другим партијама, наша сагласност ће бити повучена за именовање њиховог кадра у тим општинама и људи који су из тих општина именовани на нивоу Српске и БиХ", нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, СНСД је одлучио да у наредној седмици одржи састанке са представницима различитих структура странке из пет изборних јединица да би договорили дјеловању у вези са различитим политичким питањима, а првенствено локалним изборима.

Додик је истакао да је данас потписан споразум о сарадњи са СПС-ом који ће реализовати од учешћа на локалним изборима до републичких и свих других нивоа власти.

"СНСД у СПС-у види значајног партнера са којим ће градити партнерске односе на локалним изборима и у оквиру клуба који ова партија има у Народној скупштини Републике Српске", рекао је Додик на конференцији за новинаре послије сједнице Извршног комитета СНСД-а у Бањалуци.

Он је додао да ће и даље заједно дјеловати на вриједнострима и политичким ставовима које су раније промовисали.

"Вјерујемо да можемо да обезбиједимо стабилност Републике Српске кроз заједнички наступ у парламенту, те да можемо да изградимо амбијент у којем ће јачати снага институција Српске. Радићемо на томе да буде ојачан дигнитет Народне скупштине путем заједничког дјеловања и усвајања одређених политика, а прије свега усвајања новог пословника о раду Народне скупштине", рекао је Додик.

Он је увјерен да ће СНСД са СПС-ом имати свеобухватну сарадњу која ће бити примјер другим политичким партијама.

"Они /СП и СПС/ имају своје односе, а ми остајемо при сарадњи са обје партије. Потписани коалициони споразум са Петром Ђокићем остаје, а сада смо капацитету СНСД-а додали и овај споразум јер вјерујемо да СПС има довољно дигнитета и капацитета да обиљежи ово политичко вријеме имајући у виду чињеницу да су формирали 35 општинских одбора широм Српске", каже Додик.

Предсједник СПС-а Горан Селак изјавио је да су и раније имали успјешну сарадњу са СНСД-ом и Додиком.

"Велики дио чланства СПС-а залаже се за сарадњу са СНСД-ом и тако ћемо наставити даље. Првенствено нам је важно да побољшамо живот грађана у Српској и да буду заступани интереси Републике Српске онако како то ради Додик", истакао је Селак.